Hurjat Hipit

Hurjien Hippien haastattelu Sanomalehti Karjalaisessa 11.5.2004

Asennetta riittää, jopa talenttia

Joensuun epäkorrektit jytälähettiläät pääsevät kohta viettämään kymmenvuotisjuhlia.

Suonna Kononen
.......................................
Hurjat Hipit -yhtyeellä on sen verran kekseliäs konsepti, että pitää ihmetellä, ettei vastaavanlaisia orkkia ole maailmalla enemmänkin. Hipit elävät lähinnä virtuaalimaailmassa ja julkaisevat albuminsa ainoastaan internet-kotisivujensa kautta, ladattavina MP3-tiedostoina.
Silloin tällöin hipit suorittavat täsmnäiskuja todellisuuteen. Esiintymisiä ei tapahdu järin usein, ja viimeviikkoiselle Joensuun-keikalle Karjalainen aseistautuikin haastattelunauhurin kanssa.
Tämän haastattelun lukeminen ei kasvata ketään ihmisenä, jos sitä tekee Hurjien hippien musiikkikaan. Toisaalta voisi todeta, kuten Joensuulainen rocktietäjä Pertti Pulkkanen henkilökohtaisesti ennen keikkaa: Hurjat hipit on yllättävän musikaalinenkin ilmiö. Esimerkiksi Liisa Akimofin Kevään jytäävää coveria kuunnellessa täytyi todeta, että hyvin toimii ja varmaan toimisi paremmin jos ei tarvitsis olla yleisössä töissä vaan viihteellä.
Keikkaa edeltävässä haastattelutuokiossa olivat paikalla Janne "Gonzales" Pirinen (laulu, kitara), Marko "Frank Stillfast" Sallinen (kitara), Ari Ärmänen (basso), Korkki (rummut) ja Rock ´n´ Roll Makkonen (tamburiini)

- Mitä nämä vuodet ovat opettaneet? - Me oltiin melko valmiita heti alussa.


Ärmänen: -Happiradio on huono yhtye. Se kuulostaa siltä kuin Kotiteollisuus soittaisi Anssi Kelan taustabändinä. 45 koodia ja Stella kuulostavat niin ikään Anssi Kelan viimeiseltä levyltä.
Kononen: -Eikös joku stellalainenkin ole soittanut Hurjissa hipeissä?
Ärmänen: -Kyllä, vilttiketjussa on parikin Stellan jäsentä. Hippien kokoonpanolla on ollut tapana elää, ja kun kerran liittyy jäseneksi, ei voi erota. Suurin ongelma on ollut, että meidän rumpalit ovat halunneet aina siirtyä kitaristeiksi. Korkki on siitä hyvä rumpali, että se ei halua kitaristiksi.
Korkki: -Ai en vai.
Ärmänen: -Onhan sinulla settien välissä tosiaan akustinen veto akustisella kitaralla.
Kononen:  -Kotisivujenne kriitikkokoosteesta löytyy osuva kommentti teistä: "Jos Hurjat Hipit olisi musiikillisesti yhtä omaperäinen kuin se on toimintatavoiltaan, kyseessä olisi eräs maamme merkittävimmistä yhtyeistä."
Pirinen: -Jos tuo kommentoija tulee pimeällä kujalla vastaan, niin kyllä se muuttaa käsitystään. Huomaa että meidän musiikkikin on loppujen lopuksi aika hyvää.
Ärmänen: -Voi olla että meillä on enemmän asennetta kuin talenttia.
Makkonen: -Ei tässä kuitenkaan mikään progebändi olla.
Pirinen: -Makkosesta huolimatta me ollaan aika progebändi nykyään. Meillä on jopa 15/16 tahtilajissa pyörivä hittikappale.
Ärmänen: -Frankie stillfastin tultua kitaraan sooloissakin on A-, B- ja C-osat.
Pirinen: -Ja Makkosen tamburiini tuo progressiivistä polyrytmiikkaa kuvioon mukaan.
Ärmänen: -Lehden välityksellä terveisiä Makkosen vaimolle, että päästäis miehen keikoille ja joskus treeneihinkin.
Kononen: -Teillä kymmenvuotisjuhlat lähestyvät. Olette nettisivujenne mukaan aloittaneet toiminnan 1994.

Hurjat Hipit


Pirinen: -Eka keikka oli aprillipäivänä yhdeksän vuotta sitten. Kymmenen vuotta sitten puhuttiin vasta Kupiaisen Mikan kanssa Kerubin baarilla, että pannaan bändi pystyyn. Pidettiin parit treenit ja töytästiin keikalle heti vuoden päästä.
Kononen: -Mitä nämä vuodet ovat opettaneet?
Pirinen: -Me oltiin melko valmiita heti alussa. Kun saatiin siirrettyä Laakkosen Jarppa bassosta farmiliigaan Neljä ruusua -orkesteriin ja saatiin Ärmänen miksauspöydän takaa bassoon, soitettiin heti yksi Hippien historian parhaita keikkoja. Se olo Outokumpu 1995. Treenattiin puoli tuntia ja se oli kuitenkin tunnin keikka.
Ärmänen: -Muistan sen, että lavalla oli monitorimiksaaja, jolle ehdottelin että monitorikaapista voisi keikan aikana kuulua myös musiikkia. Se sanoi, että tuu ite miksaamaan. Sanoin että tuu sitten ite soittamaan bassoa, mutta ei se tullut.

Kononen: -Suomessa on viime vuosina koettu raskaan suomenkielisen rockin tuleminen. Onko Hurjat hipit ollut edelläkävijä?
Pirinen: -On ollut, mutta me ei kuuluta siihen porukkaan, joka musiikkinsa perusteella ovat koko ajan hautajaisissa ja soittavat niitä kahta biisiään vuorotellen. Meillä on laajemmat kaaret. Pitäis ilmeisesti tehdä semmoinen biisi, jossa sanotaan että mulla on sen takia punaset vaatteet, kun maailmassa on joskus hauskaakin... Olenhan minä käynyt kahdesti Kotiteollisuuden keikallakin ja voin todeta, että ei haittaa vaikka jätkillä olisi kolmaskin biisi.
Kononen: -Olisi mielenkiintoista hahmotella vaihtoehtoinen maailmankaikkeus, jossa Hurjat hipit olisi yhtä suosittu kuin Trio Niskalaukaus ja Janne Pirinen jakaisi empaattisia lausuntoja lasten kasvatuksesta television keskusteluohjelmissa.
Makkonen: -Ja Hipit sauvakävelis!
Ärmänen: -Minä eroan tästä bändistä jos pitää ruveta sauvakävelemään.
Pirinen: -Sinä uhkailit eroavasi jos tämä bändi rupeaa soittamaan Juice Leskistä. Heti soitettiin etkä silti eronnut. "Kävin viime kesänä kahesti sauvakävelemässä..." Kaikenlaisia paskanpuhujia media onkin pullollaan. Apulannan tyypit hölöttävät telkkarissa mitä sylki suuhun tuo. Lapsethan niistä tykkää. Minähän olen Rautiaisen kanssa ikätoveri ja puolituttu Savonlinnasta.
Ärmänen: -Jakokoskirockissa on yhtenä vuonna juotu Rautiaisen kaljat. Ja Clarken kaljat.
Pirinen: -Don Huonojenkin kaljat on juotu. Mutta Stellan kaljoja ei juoda. Se on niin paska bändi, että johonkin täytyy vetää raja. Mitäköhän muita uusia joensuulaisia bändejä on, joilta ei tiedä ainuttakaan biisiä ja tekisi mieli haukkua. Meidän tulevan levyn äänittänyttä Jarmo Kähköstäkin kuuluisi valitettavasti panna alta lipan. Ikävää sinänsä kun hän on tehnyt niin hyvää työtä.
Makkonen: -Kansallismaisemaa voi haukkua. Ja Turhia julkkiksia.
Pirinen: -Tsugu Ways on muuten ok bändi, mutta rumpali on järkyttävä. Ja Folkswagen nyt on aivan perseestä. Mutta Hanna Pakarista ainakaan en hauku, koska tykkään hänestä. "Takaa kuin Hanna Pakarinen, edestä kuin Esa Pakarinen." Sellainen keikkapäivän jälkeisen aamun visio.

-------------------------------------------------------
Karjalainen 15.5.2005 Mielipideplus:
Hurjat Hipit tarkentaa
Artikkelissa Asennetta riittää, jopa talenttia Karjalaisessa 11.5. haukuimme muutamia pohjoiskarjalaisia popyhtyeitä. haluaisimme täten myös lyödä lyttyyn Tuhatkauno-yhtyeen. GONZALES
---------------------------------------------------------

Kononen: -Sallinen, olet uusin jäsen bändissä. Miksi liityit?
Sallinen: -Pyydettiin, ja hyväksyivät. hurjat hipit ottivat lämpimästi vastaan, vaikka tulin ekoihin treeneihin neljä minuuttia myöhässä.
Ärmänen: -On me sen ratkaisuja halveksittu, mutta ei se ole älynnyt.
Sallinen: -Kriteerit oli kovat, viikko aikaa opetella 30 biisiä.
Pirinen: -Ja päästettiin bändiin, vaikkei se niitä osannutkaan.
Kononen: -Mitä teidän vaimot ja naisystävät pitävät Hurjien hippien musiikista?
Pirinen: -Kyllä ne aika villinä ovat. Kun radiosta joltain kanavalta tulee meidän musaa, ne huutavat, että hei, tule kuuntelemaan, taas tulee radiosta hurjia hippejä!
Ärmänen: -Pakko tunnustaa että minun vaimo ei näillä keikoilla ole käynyt enää viimeiseen viiteen vuoteen. Lapset tykkäävät paljon enemmän. Viisi ankkaa on suosikki, sitä pitää vetää aina kun kotona leikitään bändiä. Mehän ollaan tehty lastenmusa-EP, mutta ei naistenmusalevyä.
Pirinen: -Onhan meillä naisfanejakin. Esimerkiksi naiskuoro Kirkujat meistä pitävät. Niiden kanssa me on päästy melkein sukupuoliyhteyteen asti.

Kononen: -Onko Hurjilla hipeillä tavoitteita?
Pirinen: -Että Korkki sais. Meillä muille riittää tavoitteeksi, että kerran vuodessa ajellaan Karhulaan keikalle. Perse edellä eteenpäin, siitä se lähtee. Ajat muuttuvat, mutta kalja maistuu edelleen hevosenkuselta, kun on paha krapula. Se ei muutu. Että tukan harvenemista ja virtsan karkailua vaan odottelemaan.
Sallinen: -Eturauhasen laajentuminen alkaa olla tosiaan ongelma. Eikun jalka pönttöön ja reittä pitkin pikku hiljaa. siinä kun viisi-kuusi kertaa yössä heräilee, niin samalla voi miettiä toiletissa uusia hittikappaleiden ideoita.Hurjien hippien internet-sivut osoitteessa http://kotisivu.mtv3.fi/hipit

Hurjat Hipit


 ############
Free Web Hosting