Hurjat Hipit

Hurjien Hippien haastattelu Suessa 9.2004

HURJAT HIPIT - MAKSA VINKUU

Hurjat hipit on se joensuulaisorkesteri, joka levyttää internet-älppäreitä ja tiedottaa edesottamuksistaan näkyvästi. Huumoribändiä Hipeistäei silti saa tekemälläkään, sillä eihän tämä naurata.

   Hurjia hippejä on monta.
   - Ennätys on kahdeksan kitaristia, kaksi rumpalia, kaksi basistia ja tamburiini yhtä aikaa lavalla, nokkamies Gonzales kertoo. - Neljään ruusuun siirtynyttä "Slerpa" Laakkosta lukuun ottamatta kaikki siihen mennessä bändissä soittaneet olivat lavalla.
   Järjestyksenpidossa Hipit luottavat diktatuurin tai demokratian sijasta anarkiaan.
   - Vastuuntuntoisimmat jäävät jäljelle hempuliukkojen vetäytyessä vilttiketjuun maksat vinkuen.
   Hurjien hippien järjestyssääntöihin kuuluu pykäliä, joista ei tingitä. Jäsenyys esimerkiksi on ikuinen, eikä poninhäntäisenä saa esiintyä.
   - Poninhännät on jotenki nii neitimäisii, eikä meil oo ees niin paljoo tukkaa, et sen sais ponnarille, tamburinisti Rock'n'Roll Makonen selittää.
   - Aika tavalla nolottaa tuo häiskien hiustilanne, Gonzales punastelee. - Ovat siirtyneet säälittävään Beckham-tukkamuotiin ja koettavat parannella tilannetta peruukkien avulla. Mutta kyllä kakkosbasisti Hanna esiintyi kerran poninhäntäisenä. Oli niin vitusti jengiä lavalla että kontrolli petti.
   Hurjat hipit on julkaissut urallaan kuusi internet-albumia, joista tuorein kantaa nimeä Jäniskevennys.
   - Aloitin rekkakuskin opinnot viime joulukuussa, ihan vaan sen takia että saataisiin Hippeihin hieman kantrirock-vaikutteita, Gonzales tarinoi. - No, vituiksihan se opiskelu meni. Eipä siitä jäänyt muuta kuin puolitoista tonnia opintolainaa ja yksi rekkakuskiaiheinen biisi, Jäniskevennys.
   Yhtyeen musiikkia kuunnellessa sitä ihmettelee, mikä ihme Hippejä oikein motivoi.
   - Hönöttely ja eurivin isotissiset tytöt, Makkonen tiivistää.
   Hurjat hipit ovat kymmenvuotisjuhliensa kynnyksellä, mutta perinteisiä äänilevyjä ei ihan heti olla julkaisemassa. Ja miksipä julkaistaisiinkaan, sillä orkesteri on jo jakanut itselleen kulta- ja platinalevykkeitä nettisivujensa kävijämäärien pohjalta.
   - Eihän se musiikki miksikään muutu, oli se sitten kasetilla, älppärillä, CD:llä tai tietokoneella. jonkunlaiset kaiuttimet ovat aina kehissä, Gonzales tieteilee.
   Hurjat hipit tapaavat haukkua haastatteluissaan muita bändejä. eikö tällä kertaa voisi mollata vaikkapa musiikkilehtiä?
   - Saateri, olipa hyvä että muistutit, Gonzales innostuu. - Sue on meidän puulämmitystaloissa asuvien mieleen. Myös ystäväni kalakauppias pitää Suesta.
   - Soundin ja Musa.fi:n funktio ei meikäläiselle ole selvinnyt. Eihän niitä voi edes levitellä lattialle koiranpentujen kusialustaksi. Sue sen sijaan käy hyvin myös tähän tarkoitukseen.
   - Sue, Rumba ja Soundi on ihan skeidaa, kun niissä ei ole julisteita. Suosikkikin on vähän paska ku ne ei vielä oo julkassu jättilakanaa Hurjista hipeistä, Rock'n'Roll Makkonen sopertaa ja sammuu.

Hurjat Hipit


<etusivu ############
Free Web Hosting